Tredje artikkel med tre-tur og tradisjon

Min tre ting tradisjons artikkel serie ja. Hva skal vi se på i dag da tro? Jo et par litt artige tilfeldigheter som ikke er mine men en kompis. Hvor ofte dukker ikke dette med tre opp uten at man tenker på det. Jeg beveger meg litt tilbake i tid og til noen hendelser som har skjedd med meg selv og blant mine kamerater.

Tre er en for mye?

Noen ganger og i noen sammenhenger kan sikkert tre være en for mye, men det er oftere nesten at det er tre enn ikke synes jeg. I hvert fall når jeg sitter og tenker slik jeg gjør nå om dagene på denne serien med artikler.

For noen år siden skulle en kompis av meg starte en liten business i Thailand. Han ønsket å starte med motorsykkel (les – moped) utleie i den lille byen han og hans utkårede hadde slått seg ned. Burde være et marked for dette siden de stadig traff på fremmede turister som spurte om hvor de kunne leie slikt. Dette skjedde nesten hver eneste uke og flere ganger i uken (mulig de kom og spurte tre ganger i uken?) .

Som tenkt så gjort – han gikk i gang med å sjekke litt her og der og bestemte seg til slutt for at det perfekte antallet sykler å ha til utleie ville være tre nyinnkjøpte sykler. Tilfeldig med tallet tre?  Hmmm ingen kommentar. Så han gikk i en butikk – mener det var Honda for å handle inn disse Mc’ene. Men til hans store forundring fikk han beskjed om at en person ikke kunne kjøpe tre sykler av dem. De ville ikke selge dem til ham. Hmmm ok – merkelig så det var bare å rusle slukøret ut igjen og videre.

Brukte sykler

Han kom da inn på tanken om å sjekke om det fantes brukte sykler som var bra nok til hans krav – han sjekket men fant ikke noe som var av interesse. Ok – ny butikk og nytt merke. Denne gangen ble det Yamaha. Der var han velkommen og fikk handlet det han ønsket. Tre splitter nye sykler på 125 ccm stod på plassen utenfor hans bolig noen dager senere. En gul, en lilla og en rød. Han valgte selv å benytte den gule, mens de to andre var første prioritet til utleie.

Brukte sykler

Tre tallet dukker opp altså – han kjøpte tre sykler! Han måtte tre steder før han fikk handelen på plass som han selv ønsket det! Tilfeldighetene råder?

Kompiser

Jeg er fortsatt hos samme kompis i Isaan i Thailand faktisk. Der har jeg oppholdt meg ganske mye i flere perioder de senere årene. Og jeg finner merkelig nok flere «tre» sammenhenger her når jeg tenker meg om. Min kompis og jeg drar ofte av sted for å besøke en tredje kompis når vi er der. Han er lokal og thai, men snakker meget godt engelsk så vi kan ha gode lange samtaler. (Tre personer)

Kompiser

Og jeg har tre favoritt resorter jeg har bodd på i de forskjellige periodene jeg har vært der. Vi snakker om alt fra et kort besøk på noen få dager og helt opp til kanskje tre måneder i slengen!