Tre ting vi hater, tre ting vi elsker

Nå skal jeg ikke utgi meg for å være en guru eller en slik livs-coach som har alle svarene. Samtidig er en av mine hobbyer å observere mennesker. Å sitte på en fortauskafe eller uterestaurant og bare se på folkene som går forbi. Nesten uansett hvor man er, vil man ha muligheten til å observere folk.

Tre ting vi hater, tre ting vi elsker

Jeg har gjort meg noen tanker rundt det jeg ser og ikke minst det folk snakker om. Her er mine tre ting vi hater og tre ting i elsker. Jeg ser bare på de hverdagslige tingene. Og en morsom ting…. Det var mer å skrive rundt det vi hater enn det vi elsker. Er ikke det litt rart? Er du enig eller uenig med listen?

Våte klær – dagligdags hat nummer 1

Det er få ting som er mer plagsomt enn å gå rundt med våte klær. Enten det er vått nede i kanten på buksen, på t-skjorten eller det bare drypper av klærne, er dette noe folk hater. Det er innimellom litt festlig å se på hvor mye folk vil gjøre for å unngå å bli våte. Hoppe over vannpytter, men stort sett ender de opp med beina i vannpytten likevel.

Det virker nok banalt, men hvis du tenker deg om er du nok enig i at våte klær er skikkelig ubehagelig og hatet!

Våte klær – dagligdags hat nummer 1

Hundebæsj – dagligdags hat nummer 2

Merkelig nok så går folk gjerne av skaftet når de ser hundebæsj på fortauet eller andre steder der folk beveger seg. Mange blir rasende hvis de ser det og hvisker sint til hverandre. De sender stygge blikk til alle hundeiere i nærheten, så alle skal føle seg skyldige.

Enda verre er det hvis man får hundebæsj på skoen eller på klærne. Da kan folk fort brekke seg og det virker som verdens undergang er nær. Resultatet er at folk setter opp skilt i hagene sine: luft gjerne hunden, men ikke her. Og andre varianter.

I dag hvor fokus er på å minske bruken av plastikk, så øker kravet om at hundeiere skal ta opp hundebæsjen, legge den i plastpose, oppi en søppelbøtte og rett på fyllingen. Hundebæsj som er fin gjødsel til plantene langs med veien.

Kø – dagligdags hat nummer 3

Kø – dagligdags hat nummer 3

Vi tilbringer mye tid i bilen, innimellom mye mer tid enn vi ønsker. Vi kjører til jobb, fra jobb, til matbutikken, på ferie og andre steder. Så lenge alt går glatt, er det å kjøre bil ren rutine. Samtidig er det mange som lar småting irritere seg når de først setter seg bak rattet. Er nesten som de forandrer personlighet.

En av de tingene som virkelig kan plukke på sjåførens siste nerve er kø. Mange nok biler på veien og hver bil må kjøre saktere, man får kø. Istedenfor å bruke 30 minutter til jobben, bruker man en time. Svette, aggressive og slitne førere snubler ut av biler etter en stund i kø, så dette må være noe av det vi hater mest.

Et smil – glede i hverdagen nr 1

Å si vi elsker å bli møtt med et smil er ingen overdrivelse. Det er ikke alltid vi tenker så mye over det, men smil har stor innvirkning på hverdagen vår. Smil smitter og vekker til live varme og gode følelser. Noe så lite kan gjør stor forskjell og derfor er det noe vi elsker.

Jeg har lest et sted at bare det å bevege munnvikene og smile er nok til at kroppen danner lykke hormoner. Så ikke bare gjør man andre glad, man blir selv glad. En god grunn til å trekke på smilebåndet.

Konkurranser og spill – glede i hverdagen nr 2

Konkurranser og spill – glede i hverdagen nr 2

Det er alltid en risiko for at vi kan tape når vi velger å delta i en konkurranse. Noen av oss er dårlige tapere, men de fleste får et løft i hverdagen når de begynner å spille et spill. Se bare på de som sitter på busstoppet eller på togstasjonen med mobilen i hånden. Fingrene løper over skjermen og skyter baller i BubbleWitch , tenker taktisk i Blackjack eller bygger kongeriker i Forge of Empire.Nå sitter jeg ikke å nistirrer på folks mobilskjerm, men man får jo med seg det viktigste. Noen ganger har de på lyden og da er det enkelt å kjenne igjen spillene. Andre ganger så ser man bare fargene og bevegelsene. Uansett, det kommer klart frem at spillerne blir i bedre humør og folk slipper å sitte å kjede seg.

Oppleve noe nytt – glede i hverdagen nr 3

Det er selvsagt ikke alle som liker å oppleve noe nytt. Personlig hater jeg overraskelser, men jeg liker å oppleve nye ting. Høre ny musikk, spise ny mat, se en film, eller andre nye ting. Det vekker nysgjerrigheten vår og skaper spennende nye forbindelser i hjernen. Dette gjør noe med humøret og det er derfor så mange elsker dette.