Tre ting regelen og tradisjoner

Jeg har mye rart for meg i mange sammenhenger og det er vel dette jeg er i gang med her med denne artikkelserien også. Men jeg gir meg ikke så lett. Tre ting regel for mannfolk og kanskje spesielt for ungkarer eller enslige. Vi får se hvor jeg ender opp med dette, men første runde synes jeg ble helt grei. Ikke for mye alkohol og festing selv om både livs-situasjon, økonomi og omgivelsene er lagt til rette for at nettopp det kunne skje.

Ut på tur – aldri sur

Ferie er en herlig ting. Det nyter vi i store drag flere ganger i året. Noe ut ifra hva arbeid du har, men en hovedregel i Norge er vel 4-5 ukers ferie i utgangspunktet. Men mange har mer og mye mer på grunn av overtidsarbeid og reglene for slikt i Norge. Man skal heller slappe av og nyte livet enn å få penger for det man gjør – avspasering er stikkordet her altså!

Nyttår

Jeg jobber dessverre ikke aktivt lenger nå, så jeg passer vel kanskje litt inn i mye av dette jeg skriver om her. Det er vel noe fra egen erfaring mye av dette her dukker opp i hjernen på meg. Jeg elsker jo å reise og da spesielt til sørøst Asia og Thailand. Så skal jeg følge min nye regel her så må det bli tre turer i året. Da vil jeg velge en tur nesten direkte på nyåret – kanskje inklusive overgangen fra år til og feire nyttår i utlandet. To til fire uker er passende for å bli «varmet opp» av varmt vær på denne årstiden for å ha ladete batterier når man ankommer hjem igjen til kulden i Norge.

Nyttår

April

April er en meget spesiell måned i Thailand og det er fest i mange dager i strekk. Song kran kalles denne festen og markerer i hovedsak overgangen mellom to årstider for det thailandske folket. Overgangen fra et år til et annet feires med renselse og ved å markere dette med vannspruting i forskjellig grad. Ritualet er opprinnelig bare i det små, men turismen i landet har med årene bygd opp dette til en gigantisk fest i hele 8-10 dager. Så Song kran blir tur nummer to for året og nå er det normalt skikkelig varmt i sørøst Asia.

April

Siste runde

Tredje tur nedover på et år kan man egentlig legge når man ønsker det da. Det er ingen veldig store hendelser kanskje bortsett fra Loy Krathong på høsten – men da kommer man ganske nær nyttårsturen igjen. Må vurderes fra tilfelle til tilfelle enkelt og greit. Men så har man igjen sommeren i Norge og alt det gode som det kan medføre. De to første var enkle valg – for meg i hvert fall – men den siste er litt mer diffus og ledig!

Og her på denne siste turen slenger vi inn en ny regel. Minimum tre nye steder skal besøkes, og turen skal vare i tre uker. Da har jeg fått mye ut av min «galskap» om tradisjon og tre og tur på en gang! Og skal det være noen som skal være med på tur, så er det to kamerater slik at vi blir tre stk!