Tre store sporter pågår

I øyeblikket er det tre virkelig store sporter som pågår som er verdt å følge litt med på. Selv om det har blitt mye mindre sport for min del de senere årene, så følger jeg med så snart jeg kan fortsatt. Den sporten som er selvfølgelig enda er skisporten med langrenn, alpint, skiskyting, hopp og nå har også skøytesporten meldt seg på. Så er det flere sporter som er i ferd med å skulle starte opp eller de pågår for fullt allerede – alt ettersom det er nasjonalt eller internasjonalt. Ja jeg snakker om fotballen. Og sist men ikke minst så er sykkelsporten i full fart allerede selv om vi bare skriver mars måned. Det er ikke langt unna flere av vårens klassikere. I skrivende stund pågår faktisk etapperittet Paris til Nice.

Sykkel

Det er vel kanskje her jeg har størst interesse og har mest å skrive om, men jeg skal begrense meg. Jeg er nemlig ikke helt oppdatert på alt som har skjedd i vinter på grunn av mange andre personlig saker som har forstyrret denne interessen.

Men jeg har da fått med meg at Alexander Kristoff er i full fart for sitt nye lag allerede med flere etappeseiere i vinterens første løp i midt Østen. Kristoff skal i år sykle for UAE Team Emirates. United Arab Emirates som laget heter fullt ut. Kristoff er ikke alene som nordmann på dette laget denne sesongen, men faktisk en av tre norske ryttere. Sven Erik Bystrøm ble også med over fra katusha Alpecin, samt at Vegard Stake Laengen også har signert en kontrakt med laget.

Dersom jeg har regnet riktig så har Norge hele 13 profesjonelle ryttere denne sesongen. De fleste av dem kan du finne hos Wikipedi, men de har glemt minst en rytter eller er ikke oppdatert enda. Kristoffer Halvorssen har signert for Team Sky og har allerede markert seg ved å spurtslå sin kollega Alexander Kristoff sammen med flere store spurtkanoner i en etappe av Abu Dhabi Tour. Men det ble dessverre bare en fjerdeplass og ingen seier.

En annen som er ny i proff sirkuset i år er August Jensen. Han skal denne sesongen sykle for Israel Cycling Academy. Der skal han sykle sammen med Sondre Holst Enger. Dette laget er helt nystartet og har bare et par sesonger bak seg og sykler på kontinentlag nivå.

Skisport

Det er jo enda litt skisport igjen av sesongen, men det blir litt antiklimaks for dem etter det utrolige OL Norge hadde som nasjon. 14 gullmedaljer og 39 medaljer totalt. Dette er rekord siden ingen har tidligere tatt så mange medaljer i samme OL. Vi er ikke alene med 14 gullmedaljer, men vi er alene med 39 medaljer totalt under samme OL.

Fotball

På balløya rett vest for Norge er fotballen i full fart og nærmer seg avslutningen for denne sesongen, mens i Norge er det like før serierunde 1 skal spilles. Her blir det mange timer med fotball på TV skjermen fremover i vårmånedene.

Vi får se litt hva jeg skal konsentrere meg om fremover, men det blir garantert litt om sykling i hvert fall. Så får vi se om fotballen også får noen linjer.