Tradisjon

Det er mange regler som er skrevne og mange regler som er uskrevne på hvordan ting skal være her i livet. Skal man ut på tur finnes det regler både hit og dit og slik og slik. Men det er de uskrevne reglene som finnes blant «gutta» som vel er de beste – eller hva mener du? De reglene ikke alle kjenner til, og ikke alle tenker på men de ligger i bakgrunnen og egentlig er de ganske klare når man begynner å nærme seg dem ubevisst. Jeg skal bruke denne artikkelserien her kanskje til å sette opp ting som ikke er helt normalt. La oss si det slik at det er alltid bedre å være tre enn to eller fire. Hvorfor skal vi diskutere litt senere. Men mottoet for denne siden bør da bli som i web adressen – tradisjon tre – tur.no. Min tanke da er at man alltid skal være i forbindelse med tallet tre. Enten i form av for eksempel tre personer, at man må utføre ting tre ganger, reise tre steder, ha minimum tre opplevelser og så videre – du skjønner sikkert tegningen på hva jeg har i tankene – håper jeg.

Første utfordring

Første utfordring

Siden jeg snakker om uskrevne og skrevne regler for «gutta» så begynner vi pent med litt ungkars regler. Ungkarer har vel en tendens til å kunne leve et liv litt på kanten av mye annet som er normalt, og de kan overdrive saker og ting for å få ting til sin fordel. Tenker da kanskje litt på utsvevende liv og festing. Så la oss si at første regel slik er ikke mer enn tre fester per måned. Det burde bli en enkel regel å følge for de fleste. Min tenkte situasjon i denne delen av livet var at du kanskje hadde vært gjennom et forhold som i lengre tid var trygt og godt og behagelig. Men dessverre ut i fra uforutsette hendelser tok det slutt. Ingenting du kunne gjøre for å påvirke dette. Da har det lett for mange å bli til å finne seg en leilighet – innrede den som best man kan for å leve livet så enkelt som mulig. Du er fortsatt i en ok bra betalt jobb og har ingen direkte finansielle problemer. Men du rusler forbi butikken som selger alkohol hver eneste dag og det kan bli et problem. Det er her min nye regel kommer opp – ikke fest og alkohol mer enn maksimum tre ganger per måned i denne sammenhengen.

Flere varianter

Slappe av hjemme og bli skikkelig sofagris er også enkelt. Mye kommer kanskje an på hvordan jobb situasjonen er og hvor krevende den er. Det kan jo være så mangt. Men pass på at man ikke «gror» fast for mye i sofaen. En ny i rekken med mine tre regler her bør da kanskje være – ut i fri luft på fritiden minimum tre ganger hver eneste uke. Hovedregelen for slikt sier jo at det finnes ikke dårlig vær – bare dårlig klær!

He he he synes allerede dettes er ut til å kunne bli en artig serie – vil du være med så heng deg på – mer kommer snart!