Sports skandaler i løpet av en sesong

I løpet av en sesong med sport dukker det veldig ofte opp noen skandaler dessverre. Denne gangen ble en hel nasjon utlatt fra å kunne delta i OL, nemlig Russland. Det var mange som hadde tatt ulovlige midler og det var en del som var mistenkte. Men de som ble erklært rene fikk delta under Olympisk Utøvere Russland flagg. Men dessverre så var det noe som også her klarte å snike seg forbi kontrollørenes kontroller.

Norge tapt

Norge hadde kvalifisert et lag i Mixpar Curling som var med på OL programmet for første gang. Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten stod for den prestasjonen og spilte seg helt frem til Bronsefinalen.

Selve hoved finalen ble vunnet av verdens curling nasjon nummer en – Canada. De slo Sveits som da fikk sølv medalje for sin innsats.

Norges par møtte et par fra Russland som spilte med OUR flagg på brystet selv om de var fra Russland. OUR laget slo Norge og fikk tildelt bronse medaljen. Og Norge måtte ta til takke med den «sure» fjerdeplassen! I hvert fall noen dager, for bare et par dager etter at finalen var spilt kom meldingen om at Alexander Krushelnitskiy hadde testet positivt på et ulovlig stoff. Og dermed bestemt CAD at russerne skulle fratas medaljene og Norge skulle tildeles tredjeplass og bronse medaljer.

Sikkert en litt merkelig måte å få tildelt sine medaljer på, men rett skal være rett.

Sykkelforbundet

Nå i begynnelsen av Mars hadde en av sykkelsporten mektigste menn fått nok. Han tok Bergen 2017 som var VM arrangøren for sykkelforbundet til tingretten med hensikt å slå de konkurs. Birger Hungersholdt som står bak veldig mye av det som skjer i sykkelsporten i Norge hadde rett og slett fått nok av «tomme løfter».

Hungersholdt er ildsjelen bak mye innen sykkel i Norge. Sykkel laget Joker-Icopal, hans eget firma Interspons AS, rådgiver for en av våre største sykkelstjerner Edvald Boasson Hagen, nettstedet Procycling.no og rittet Tour of Norway.

Og det skulle vise seg at styret i Sykkelforbundet er verstingen selv i dette skandaleprosjektet.

Jeg skal ikke begi meg inn på å kommentere dette noe særlig mer enn det som allerede er skrevet og det er at dette er et skrekkeksempel på lukkethet, maktkonsentrasjon og kameraderi.

Hvordan dette vil enda gjenstår å se. La oss håpe at den nye presidenten får orden på sakene og at alt blir som det skal og bør være raskest mulig.

Mindre skandale

Eller det ble ingen skandale og ikke hadde det blitt noen skandale om det hadde skjedd heller. Det som var er at Ole Einar Bjørndalen fikk tilbud om å gå i OL under Hviterussisk flagg. Han er jo gift med Hviterussiske Darya Domratsjeva. Men det endte med at han takket nei til dette tilbudet. Det ville bare blitt for ukomfortabelt dersom han hadde gått hen og vunnet en distanse i Hviterussisk drakt har han forklart nå etter OL. Men han reiste til Sør-Korea og fikk akkreditering som en i trener teamet til kona.