Godt nytt år og fortsatt problemer.

God Jul og Godt nyttår passerte som en virvelvind og plutselig kom problemet med å huske å skrive 2018 på datoer og så videre. Samme problem hvert eneste år. Men det har fungert og husker det nå. Men året startet som det forrige avsluttet – dessverre. Mye sykdom og problemer og første runde skulle vise seg å bli hardere enn hva jeg trodde faktisk. I tillegg til sykdom begynte forsikring også å «krangle» og nekte å dekke mitt sykehusopphold.

Tre nye problemer

Tre nye problemer

Litt over en uke ut på nyåret fikk jeg slike fryktelig fryse og hete tokter om hverandre ei natt. Aircondition på kaldt og holdt på å svømme av sted i svette, og motsatt – frøs som et «aspeløv» selv om det ikke var tent hverken vifter eller aircondition. Hadde dessverre ingen måler for å måle feberen, men den tror jeg tippet over 40 i hvert fall i perioder. OK – klarte meg til morgenen kom og av sted til sykehuset. Feber, bronkitt og astma i ei god blanding var diagnosen fra første doktoren jeg traff på. Her er medisiner – hjem med deg og bare hvile og ta vare på deg selv. Men formen ble ikke særlig bedre etter noen dager, så tok turen tilbake til sykehuset. Ok – ny lege og nye undersøkelser. Røntgen for å sjekke lunger og blodprøver for testing. Den lille diagnosen jeg hadde fått for et par dager siden viste seg og være lungebetennelse i begge lungene. Rett i seng på sykehuset – på ICU som det så fint heter eller overvåkningen som vi kaller det. På med elektroder og mange nye prøver. Start av medisinering og hele pakka – regner med at mange kan mye om dette her så jeg beskriver ikke i minste detalj! Men det ble 9-10 dager på sykehuset før jeg ble skrevet ut. Runde en i 2018.

Runde 2

Så skulle det gå noen få uker igjen og jeg følte meg fin. Formen var stigende helt til «trøkken kom». Virus eller infeksjon i kroppen som «kræsjer» og huden min er kamp arenaen deres. Sprekker i huden på meget private plasser som tilslutt gjorde så vondt at det var bare å komme seg til sykehuset IGJEN! Lagt inn direkte og masse medisiner igjen. Ble det 8 dager tro eller var det bare syv denne gangen? Ja flere dager i hvert fall før jeg slapp ut i såpass form til å klare meg hjemme uten smerter. Men tilbake for kontroll en gang i uken. Hele fem forskjellige leger var innom for å se på dette tilfellet av sykdomsutbrudd – så noe spesielt må det har vært uten at jeg kan alle detaljer.

Kontroll og runde 3

Tiden var der for kontroll hos hudlegen etter runde to. Hostet litt mens jeg satt hos denne doktoren og fikk spørsmål om jeg hadde avtale med «min» lege også i dag – nei var svaret der. Du burde gå en tur over til ham – ok – som anbefalt så gjort. På vei inn til lege to for dagen hostet jeg litt før jeg skulle sette meg – ohhh sa han da – rusle bare videre til røntgen du – du vet hvor det er – henvisning kommer med sykesøster. Hmmm hva nå, men røntgen ble tatt og tilbake til legen.

Du har begynt å få tilbake lungebetennelsen i høyre lunge, så jeg vil gjerne legge deg inn på sykehuset direkte igjen for medisinering var hans kommentar når jeg kom tilbake dit!

Runde tre var i gang!