England, Europa og Norge

I fotball er det ikke bare ute på bane at det skjer ting. Dagens fotball er også meget stor aktivitet utenfor banen. Fotball er stor business i mange land. De er meget store penger det er snakk om dersom en spiller eller en trener skal inn og bytte klubb. Men det er restriksjoner for når på året en spiller kan bytte klubb, mens ledere og trenere kan bytte frem og tilbake hele året. Noen ganger skjer det så raskt at det er neste ikke mulig å følge med.

England

Denne gnagen er det ikke snakk om å bytte klubb eller bli sparket fra sin stilling. Jeg vil bare skrive litt om en trener legende som gir seg etter 22 år i samme stilling. Ja du har sikkert allerede skjønt at det er Arséne Wenger jeg har i tankene. Trener til Arsenal i hele 22 sesonger! Dette har både han selv og klubben bekreftet offentlig, så det er ikke bare rykter det er snakk om. Han er med laget ut denne sesongen for så å gi seg. Siste seriekamp denne sesongen skal Arsenal spille 13. Mai mot Huddersfield. I skrivende stund så gjenstår det fire seriekamper og laget ligger på en sjetteplass på tabellen. Sjetteplass medfører Europaliga kvalifisering. Men det er enda muligheter for å klatre en plass, men det er også mulig å rykke ned en plass. Så ingenting er avgjort der enda.

Wenger

Wenger kom til Arsenal i 1996 da de hadde kjempet i lengre tid for å finne en ny god trener. Hele fire forskjellige hadde de forsøkt i løpet av et og et halvt år omtrent uten å lykkes.

Wenger

At Wenger har lykkes kan man vel ganske enkelt fastslå. I løpet av disse årene så har han ført laget til topps i Premier League tre ganger og vunnet FA cupen hele syv ganger. I år spiller de også Europa League og skal spille to kamper semifinale mot spanske Atletico Madrid helt i begynnelsen av Mai. Vinner de den utfordringen så blir det spill mot enten franske Marseille eller Red Bull Salzburg fra Østerrike i finalen. Finalen skal spilles siste søndagen i Mai.

Norge

Jeg må en liten tur innom fotballen i Norge også siden jeg er norsk og fra Østfold. Fotballen i Østfold er jo ikke hva den en gang var. Selv om Sarpsborg 08 er i Eliteserien i fotball så er Moss og FFK ikke skyggen av seg selv i dag. Men FFK har kommet meget godt i gang i sin divisjon på tredje nivå. To seiere i serien og en seier i cupen er fasiten så langt. Seiere både over Asker og Moss. I cupen var det Kvik Halden som ble slått ut.

Norge

Per Mathias Høgmo er ny trener for Fredrikstad Fotball Klubb denne sesongen og har dermed startet et prosjekt som skal strekke seg over noen år og før FFK tilbake oppover i liga systemet igjen. FFK er et lag med så mye fotball i seg historisk at det er nesten en tragedie at de ikke er høyere oppe i systemet. Tenk dere en kamp 16 mai mellom Sarpsborg 08 og FFK. Det hadde vært årets kamp i Norge hvert år om det skjedde!!!