3 lag og tre ryttere

tre

Jeg har vært innom mange rare emner i denne artikkel siden, men det er alle ting som har noe til felles. Alt og alle har noe med tallet tre og eller tradisjon og gjøre. Denne gangen er det i sporten jeg har funnet en ny vri på dette med tre ting som skjer på samme tid. Denne gangen er det sykkel sporten som skal gjennom lupen litt nærmere. Norsk sykkelsport setter nemlig flere rekorder nå i sommer og tallet tre er sentralt i flere sammenhenger. Det største er kanskje at det skal sykle tre norsk ryttere på samme laget i Tour de France i sommer. Det er første gangen i historien at det skjer!

Team UAE Emirates

Team UAE Emirates

På dette laget skal det i år sykle tre norske ryttere gjennom tre ukers rittet Tour de France. En veteran, en som har vært med før og en som sykler rittet for aller første gang. Dersom du følger litt med på sykkelsporten så vet du allerede hvem jeg snakker om. I front for laget som spurter skal vår kanskje største sykkelstjerne Aleksander Kristoff sykle. Dette er et ritt han har god erfaring fra og har vunnet flere etapper. Senest vant han jo sjarmør etappen opp Champs Elysees i 2018. Det er vel en av de største drømmene en sykkelstjerne kan få oppfylt å vinne nettopp den etappen. Alex har kommet helt i front nå i diskusjonen i ukene før start. Lagets i utgangspunktet superspurter Fernando Gaviria er nemlig småskadet og skal ikke delta. Dermed har Alex fått til bake sin favoritt posisjon i laget igjen. Med seg som hjelpemann i år skal han ha sin gode kamerat og kollega Sven Erik Bystrøm.

Sven Erik Bystrøm

Sven Erik er den som er helt ny i Tour de France sammenheng og skal få testet seg for aller første gang i dette rittet. Sven Erik har vært langt fremme i diskusjonene om å være med i flere år tidligere, men har alltid fått negativ beskjed når det har begynt å nærme seg avgang.

Vegard Stake Laengen

Den siste på dette laget som er norsk og som også skal være med i år er Vegard Stake Laengen. Han har syklet gjennom TdF en gang tidligere i sin karriere, så han vet jo dermed litt om hva han går til. I tillegg til UAE med tre norske ryttere på laget, så skal det kjøre norske ryttere på tre andre lag også faktisk. Så mange norske sykkelryttere har det aldri deltatt i samme TdF tidligere. De tre andre rytterne og lagene er Amund Grøndahl Jansen som sykler for Jumbo Visma laget. Odd Kristian Eikeng som sykler for det belgiske Wanty-Groupe Gobert laget. Dette laget er det eneste laget med norsk rytter som ikke er World Tour lag, men de sykler til daglig en divisjon lavere på Pro Kontinental lag.  Og til sist så skal selvfølgelig Edvald Boasson Hagen være med – han sykler fortsatt for Team Dimension Data. Edvald skal sannsynligvis sykle som kaptein for sitt lag, og hans store mål vil være å vinne en etappe eller flere. Jeg kommer sikker tilbake med mer om dette senere. Ha en fin sommer!

Vegard Stake Laengen